Aliza Green, amerikai séf a világ különböző tésztáinak szakértője. Szakácskönyvében lépésről lépésre mutatja be a tésztakészítést.
Mi magyarok is nagyon szeretjük a tésztát,gondoljunk csak a pörkölt mellé kínált csavart tésztára vagy túrós csuszára, hogy csak kettőt említsünk.
De a világ más tájain is igen közkedvelt étel. Olasz pasta vagy egzotikus ázsiai tészta? Lengyel pirog? Török manti? Szibériai pelmenyi? Mind megtudhatjuk, hogy hogyan készíthetjük el Aliza Green Házi tészta készítése című könyvéből.
Ha teljes kiörlésű lisztből, hajdina lisztből vagy durum lisztből készítenél tésztát, akkor arra is találsz recepteket.
És ha igazán mestere szeretnél lenni a témának, akkor azt is megtanulhatod, hogy melyik tésztához milyen feltét vagy szósz, töltelék illik, illetve hogy hogyan készíts természetes színezőanyagokkal színes tésztát.
Ha kedvet kaptál, itt tudod megvásárolni: Aliza Green: Házi tészta készítése